Suprapunerile...o problema frecventa in domeniul nostru
6342
post-template-default,single,single-post,postid-6342,single-format-standard,mkd-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx child-child-ver-1.0.0,onyx-ver-1.4.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Suprapunerile….o problemă frecventă în domeniul nostru

Suprapunerile….o problemă frecventă în domeniul nostru

Suprapunerile cadastrale sunt o problemă pe care o întâlnim tot mai des în cadrul muncii noastre, acestea fiind ori reale ori virtuale, asta însemnând că suprafața din acte nu corespunde cu cea măsurată în teren. Cauzele acestei discrepanțe sunt multiple:

  • La momentul primei vânzări nu s-au făcut măsurători exacte, iar actele erau probabil vechi ori nu s-a luat în considerare forma terenului.
  • Atunci când a fost construit gardul de separare a proprietăților nu s-a apelat la o persoană autorizată să determine limitele exacte sau nu s-a ținut cont de măsurători.
  • Situația planurilor parcelare care s-au făcut ulterior repoziționării de către primarii fără să se fi rectificat cadastrele avizate anterior ori pur și simplu cadastre avizate greșit.

Suprapunerile virtuale pot fi rezultatul unor erori de măsurare și de prelucrare a datelor, care pot fi rezolvate prin repoziționare, adică modificarea coordonatelor, modificarea geometriei anterioare sau modificarea suprafeței imobilului.
Suprapunerile reale se datorează existenței mai multor acte juridice pentru același amplasament sau identificarea greșită a limitei comune.

Rezolvarea acestora se poate face pe cale amiabilă, prin documentații cadastrale, sau pe cale juridică.

Dacă ți se semnalează de către persoana autorizată o oarecare suprapunere, caută să rezolvi problema cât mai repede, pentru a evita problemele pe viitor.
Îți mulțumim pentru că citești cu răbdare postările noastre și sperăm că informațiile pe care ți le oferim să îți fie de folos.
Să ne vedem cu bine!