Trasarea limitelor de proprietate la Toposma
6392
post-template-default,single,single-post,postid-6392,single-format-standard,mkd-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx child-child-ver-1.0.0,onyx-ver-1.4.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Trasarea limitelor de proprietate

Trasarea limitelor de proprietate

Trasarea limitei de proprietate reprezintă operația de materializare pe teren a punctelor ce delimitează imobilul, această procedură fiind cunoscută și ca intarusare teren.

Operația de trasare se concretizează printr-un “Proces verbal de trasare a limitelor de proprietate”, punctele trasate delimitand terenul și fiind materializate cu țăruși din lemn sau fier.

  • Trasarea este necesară pentru a vă scuti de următoarele posibile probleme: proces pentru amplasarea greșită a gardului, a construcției, apoi demolarea și construirea din nou.
  • Pentru cei care doresc să achiziționeze un teren care nu este materializat se pot trasa punctele imobilul pentru a vedea exact amplasamentul corect și suprafața din Cartea Funciară să corespundă cu suprafața din teren.
  • Proprietarul imobilului are obligația să pună la dispoziția noastră, următoarele acte:
    • Planul de amplasament și delimitare a imobilului avizat de către cadastru, împreună cu coordonatele punctelor în sistemul de proiecție Stereografic 1970.
    • Copie a actului de identitate a proprietarului sau a persoanei împuternicite (dacă este cazul)
    • Cartea Funciară a imobilului
  • În cazul în care proprietarul nu are coordonatele pe planul de amplasament se vor cere contra cost de la cadastru, având un termen de 4 zile, iar dacă se dorește în aceeași zi se plătește o urgență de 5 ori taxa, din Ordinul 39/2009.
  • O problemă care ar putea apărea în procesul de trasare a imobilului ar fi aceea ca imobilul sa nu fie actualizat după anul 2007, înainte aparatele nefiind așa performante ca acum când tehnologia este mult mai avansată și se dispune de aparatură GPS, ANCPI punând la dispoziția utilizatorilor de tehnologie GPS, SISTEMUL TRANSDAT pentru transformarea coordonatelor GPS.
  • Imobilul respectiv se va actualiza în Sistemul Stereografic 1970, conform legilor actuale, iar operațiunea de trasare se va executa doar după ce documenția de actualizare a fost avizată de cadastru și avem coordonate în Sistemul Stereografic 1970.

 

Echipa TOPOSMA execută în timp minim servicii cadastrale și topografice, la prețuri avantajoase.
Va așteptăm!